2015. május 24., vasárnap

Liebster Blog meme 2.0

Megint megkaptam a Liebster Blog Awardot (ami nevével ellentétben nem díj, hanem kihívásféle), ezúttal ~NekromanCicától~, de ebben az a jó, hogy a kérdések folyamatosan változnak, ezért nem kell ismételnem magam.
(Tudom, hogy azt mondtam, hogy nem lesz időm, de úgy alakult, hogy ma az irodában nincs munka, ezért úgy teszek, mint aki serényen gépel ;) )

Szabályok:
Írj 10 dolgot magadról.
Válaszolj a 10 kérdésre.
Tegyél fel 10 kérdést.
Add tovább legalább öt embernek.


Tíz dolog rólam
Igyekszem olyasmiket írni, amik talán meglepőek velem kapcsolatban. Nem mindig az vagyok, akinek látszom :3
  1. Hamarosan új munkám lesz. Tartósan Pestre költözöm majd június végén, ezért elkezdtem meló után nézni, és találtam valamit... valami nagyot... valami csodálatosat... ha megkapom az állást, amire szerény véleményem szerint már csak a blog okán is én vagyok a legalkalmasabb személy, arról tudni fogtok. Arról mindenki tudni fog (gonosz kacaj)!!!
  2. Szeretem a marketinget, a tárgyalástechnikát, az irodakommunikációt. Kisebb koromban valami szörnyen szürke és unalmas dolognak tartottam ezeket, de mióta elkezdtem tanulni, megváltozott a véleményem. Gyakorlatilag a beszélgetőpartnerem gondolatait, érzéseit, az egész hozzá(m)állását tudom irányítani csak a testtartásommal vagy a hangszínemmel! Ez mennyire király?!
  3. Éppen ezért minden marketing jegyzetem és tankönyvem elejére az van írva, hogy "Világuralmi terveim". Ez különösen ironikus annak ismeretében, hogy az egyetem elején a gólyaesküben szerepelt valami olyan kitétel, hogy aki nem az ELTE-hez méltóan viselkedik, azt eladják közgazdásznak.
  4. Nem szeretek szépirodalmat olvasni, de írni igen. Ki nem állhatom, amikor a sok posztmodern hipszter ír valami mély és roppant érthetetlen dologról - de én magam elég gyakran teszem ezt. El is szoktam küldeni őket mindenféle pályázatra, egy-két elismerést már be is gyűjtöttem velük. (A deviantArtos profilomon lelhettek párat.)
  5. A lelkem mélyén mégis ponyvaíró vagyok. A súlyos, mély, komoly és komor verseimet és novelláimat sorra küldözgetem irodalmi pályázatokra, miközben a szívem csücske mégiscsak egy gyerekes és túldramatizált, sablonos ponyvám, szuperhősökkel, kocsikkal, helikopterekkel, tankokkal, űrhajókkal, mutánsokkal, horrorelemekkel, kínos romantikával és arcátlanul lopott Stephen King- és Marvel-karakterekkel. (Szintén megtalálhatók devin.)
  6. Elég gyakran folytatok hosszú és tartalmas képzelt diskurzusokat a történetem karaktereivel, és ebben semmi neurotikus nincs! Ez egyfajta játék, ahol kitapasztalhatom a személyiségüket, és gyakorolhatom, hogyan maradjanak hűek a karakterükhöz. Sok háttérinformáció, amik a történetben nem lennének fontosak, ilyenkor kristályosodik ki, és ezektől a "jelentéktelen" részletektől lesz a karakter hihető, átélhető és emberi.
    Na meg van az az eset is, ami már kevésbé emlékeztet egy játékra, amikor a karakter elég goromba hangnemet megütve próbál rávenni, hogy írjak. Esküszöm, hogy ebben semmi furcsa nincsen, Szirmai úr és KennyTheOne kolléga videóiban is visszaköszön ez a jelenség, és több alkotó, művész ismerősöm is megerősítette már. Az ihlet nem egy alulöltözött tündérlány, aki a homlokomat csókolgatja, hanem egy dühös és kegyetlen hang (képletesen, természetesen nem hallok hangokat), ami addig rugdossa a koponyámat belülről, amíg ki nem szabadul.
    (A diskurzusok megtalálhatók leírva a devimen)
  7. Amikor valami rossz vagy zavarba ejtő dolog történik, mindig mosolygok vagy nevetgélek. Sokan azt hiszik, azért, mert gonosz vagy érzéketlen vagyok, pedig igazából így vezetem le, ha feszült vagy kínos a helyzet. Fura.
  8. A zenei ízlésem elég széles skálán mozog. Pár dolgot már itt is megcsillogtattam, mint Bauhaus, David J, Jill Tracy, Amoree Lowell, Joy Division, Katzenjammer, Voltaire, Birthday Party, stb, de (jó okkal) kimaradnak például a rappek (cink), Bon Jovi (ciiink...), Balázs Fecó (...komolyan?), régi magyar nóták(...?), Fluor (te ezt most komolyan leírtad?!) Manson (... nem ismerlek), indokolatlanul vidám Scissors Sisters és One Republic (jujj), mai napig nagy kedvenceim, a My Chemical Romance és a Green Day (oké, felmondok).
    (Amúgy nem gondolom, hogy ezt szégyellnem kéne, egyszerűen nem illenek a blog profiljába, ezért nem szoktam itt posztolni róluk. A deviantArtos profilomon azonban találhattok ilyesmit is, bár kétlem, hogy érdekel :) )
  9. Néha még mindig úgy érzem, mint tinédzserkoromban, hogy mindenki ellenem van, mindenki megbámul és mindenki utál; ez többnyire akkor van, amikor megváltozik a hormonszintem. Mivel tudom, hogy ez csak egy kémia indukálta hallucináció, megtanultam nem figyelni rá.
  10. Szeretnék önkéntes kísérleti alanynak jelentkezni egy agykutatási programba, mert baromira érdekel a neurológia (is), de se elég okos, se elég szorgalmas nem vagyok hozzá, hogy azt tanuljam. Egyszer próbáltam ki egy szerkezetet, ami az agyhullámaimat lefordította számítógépes parancsokra, és ez olyan érdekes, egyszerre ijesztő és csodálatos tapasztalat volt, hogy azóta is keresem, hogy érezhetném újra. Egy barátnőm nővére viszont éppen egy agykutatással kapcsolatos MA-ra jár, és néha kutat az MTA-nak, szóval... :D

NekromanCica 10 kérdése:
  1. Csajos csajnak vagy inkább fiúsnak érzed magad?
    Nőies nőnek. Nem érzem magam kifejezetten csajosnak, mert annál tudatosabb, erősebb és önállóbb vagyok, de határozottan nem vagyok fiús.
  2. Mi a helyzet a fesztiválokkal? Mész valamire nyáron?
    Nem vagyok oda a tömegért, ezért nem szoktam ott sátrazni. Ez alól egyedüli kivétel a Művészetek Völgye volt, ahol fel is léptem jópárszor, de idén már az is kimarad. A FeZenre megyek majd el családilag, párommal, apukámmal, öcsémmel és a hugaimmal, a HIM koncertre, de mivel ez itt van a városomban, nem alszom ott.
  3. Vannak gyerekkori rossz emlékeid, traumáid?
    Vanni biztos vannak, de nem emlékszem rájuk, mivel a tudatom úgy védi magát, hogy elfelejt mindent, ami rossz volt neki. Jellemző, hogy elsőtől nyolcadikig alig vannak iskolai emlékeim, és a gimi egy része is hiányzik, de úgy vagyok vele, hogy most már mindegy. Majd csak az osztálytalálkozók lesznek kínosak, amikor nem fogok felismerni senkit, de nagy esély van rá, hogy meg sem fognak hívni.
  4. A képeket digitális vagy előhívott fénykép formájában szereted jobban?
    Digitális bennszülött vagyok.
  5. Vannak olyan fegyvertípusok amiket kedvelsz (bármelyik korból)?
    Trójai vírusok, a média és a fézerpisztoly.
  6. Erdőjárás vagy plázázás?
    Kocsmázás.
    Az erdőben és a plázában is unatkozni szoktam, kivéve ha az erdőben lehet sziklát mászni vagy barlangászni, vagy a plázába eljön velem valaki, akivel együtt lehet röhögni a kínosan fantáziátlan és ízléstelen kirakatokon.
  7. Egy nagyobb edzés után izomlázad van. Szereted vagy idegesítő?
    A testemet nem szoktam edzeni, az egyetlen mód, amivel formában tartom magam, az az, hogy ahova lehet, gyalog megyek. Bár ezt simán vehetjük edzésnek, a karácsonyi ajándékvásárlás például tizenkét óra folyamatos Pesten rohangálás volt, magassarkúban, próbáltátok már? Kegyetlen. De izomlázam azután sem volt.
  8. Kedvenc gyerekkori meséd? 
    Billy és Mandy kalandjai a Kaszással; Gandy Tartakowsky rajzolta, Voltaire szerezte a zenét. Egy fogyatékos kisfiú és egy világuralomra törő kislány - főleg a kislány - elrabolja és fogságban tartja a Kaszás halált. A kislány a mai napig az egyik példaképem.
    Tinédzserkorból pedig a Ben10 és a Generator Rex, visszagondolva nagyon beteg történetük van. Mármint akkoriban csak annyi maradt meg, hogy jóképű szuperhősfiúkról szól, most viszont amikor bele-belenézek a sorozatokba, tátva marad a szám attól a finoman ritmizált drámától és morális dilemmáktól, amiket produkál a két műsor.
  9. Hogy állsz az olyan emberekhez akik "mások"? (értsd: értelmi,szellemileg vagy testileg sérült)
    Próbálok segíteni rajtuk, és könnyebbé tenni a dolgukat, de csak akkor, ha igénylik. Többször, amikor látássérült csoporttársaimmal beszélgettem, említették, hogy szörnyen zavarba ejtő, amikor úgy bánnak velük, merő jószándékból, mint egy értelmi és/vagy mozgássérült életképtelen beteg emberrel, pedig ők szinte teljesen önállóan képesek mindenre, csak nagy ritkán kell nekik talán nem is kifejezett segítség, hanem odafigyelés. Ezért nagyon ügyelek rá, hogy a természetes segítségnyújtás mellett pozitívan se különböztessem meg őket, ne "pátyolgassam" őket, ne hozzam őket zavarba.
  10. Az emberek mindig csak panaszkodnak. Te képes vagy meglátni a jót és a szépet?
    Nem, nem vagyok képes csak a szépet látni, az összkép viszont elég csúnya.
    Viszont panaszkodás helyett igyekszem megfejteni az okokat és előállni valami megoldásfélével. A bánat, főleg a panaszkodós, öngerjesztő bánat egy szörnyen felesleges érzelem.

Kérdéseim:
  1. Mi a legkorábbi emléked az életedből?
  2. Mi volt az első rock/dark/alternative zene, amit hallottál? Milyennek találtad, mit gondoltál róla?
  3. Mutasd meg az egyik alkotásodat! Ékszer, rajz, festmény, vers, történet, bármi lehet.
  4. Mi a legzavaróbb tulajdonság benned?
  5. Ki a kedvenc Youtube-osod?
  6. Mi lenne számodra az álommeló?
  7. Mennyi időt töltesz reggelente a kinézeted összeállításával?
  8. Mesélj el egy kínos incidenst, ami a kinézetedből fakadt! (Azt hiszem, divatbakinak hívják az ilyesmit.)
  9. Hogyan definiálnád magad? Hova tartozol, ki vagy te?
  10. Ugye eljössz valamelyik nyári gothtalálkozóra? (Hát persze hogy eljössz :3)

Kihívottjaim:
  1. Trish
  2. NekromanCica
  3. Blithe
  4. Bleeding Raven
  5. Mirage Fontane
  6. Cathreen M.
  7. nuada Stenonis
  8. Wikka
  9. Kicsiszív (régen posztoltál utoljára, remélem, megvagy még)
  10. Marie
  11. + az a kis szívem csücske, aki névtelenül van feliratkozva a blogomra, innen is puszi
  12. ++ aki szak szeretné

3 megjegyzés:

  1. Great, I love it! Enjoy the day honey!

    Check my last post here!
    Follow each other? Let me know and I'll do the same:
    My blog | Bloglovin

    ♥‿♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. I promised I'll behave nice on this page, because I represent my community and such, but please... please, go to my other blog and you'll get what you deserve, you filthy cyberbeggar.

      Törlés