2015. szeptember 9., szerda

Keny csak egy van

Ezzel a poszttal a kedvenc YouTubberemet szeretném nektek bemutatni, aki nem más, mint az egyetlen, az utánozhatatlan KenyTheOne; többször linkeltem már be ide videóit, például a zombikról szóló posztnál Lugosi Béla utolsó filmjéről szóló ismertetőjét.


Ha valaki emlékszik még a YouTube aranykorára, nekik mondom, ő volt az Antifaces megmondóformáció frontembere, majd ezután kezdett szólóprojektbe Isaac a gonosz robot és Aya a gonosz robotlány társaságában, akikkel együtt többnyire retró sci-fiket és horrorfilmeket mutat be elveszett lelkeknek való, az őrület határát súroló humorral.



Sok bemutatott darab szerepel Stephen King horrorról szóló monográfiájában is, többnyire mint elrettentő példák, néhányat pedig még csak hírből sem ismertem, de vétek lenne bármelyiket is kihagyni. Ahogy Keny mondja:

"Vannak filmek, melyeket sosem koptat az idő vasfoga, melyek nem süllyednek a feledés homályába, létezésüket arany betűkkel jegyezték a mozitörténelem nagykönyvébe.
És vannak, melyeket a margóra írtak.
Ceruzával."

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a videók alatti zenék között nem egy jazz, folkmetal, dark cabaret vagy new wave gyöngyszemet lehet találni. És ha én mondom ezt, az nagy szó, mert elég válogatós vagyok zenék terén.

Ez a poszt igazából azért született, mert csaknem egy hete szenvedtem egy Joe Hill: Szarvak ismertetővel (nem könnyű írni róla, na), amikor is megláttam KenyTheOne legújabb videóját, amiben nem kevesebb, mint 15 (!) horror-, thriller- és sci-fi filmet mutat be, amik közül nem egynek van nagyon komoly filozófiai és metafizikai vonatkozása.

Élvezzétek.


2 megjegyzés:

  1. Az antiface-t nagyon szerettem régen,, meg KennytheOne zenéit. jó zenéket is csinált, régen volt letöltve egy pár száma, az új projektét nem ismertem, de holnap még jobban szemügyre veszem! szóval köszi a posztot. :)

    VálaszTörlés
  2. Jaj de jó hogy ismeri más is, sőt, az egyik kedvence! Én is az antifaces csatornáról ismertem elsőnek, nagyon tetszett az, hogy megmondták amit gondoltak. És persze mindezt humorosan és viccesen. Keny stílusa maradt a régi, nagyon kedvelem a mostani Retroshock csatornáját is. Örülök hogy újra videokat készít, mivel egy időben azt hittem végleg eltűnt. Már féltem, hogy azok akik kedvelik, soha nem találkozok velük, mert a környezetemben egyedül én ismertem. Örömmel hallom, komolyan! ^^

    VálaszTörlés