2014. szeptember 12., péntek

Őszi kihívás

Bloody Vampire oldalán találtam ezt az Őszi Kihívást, és ház gondoltam, megcsinálom, mert ősz van, és úgyis unatkozom a melóban...

1, Milyen ízesítésű a kedvenc teád?

Most éppen a Madame Butterfly nevű keverék a kedvencem (tudjátok, a goth nevem Any von Smetterling XD), ami egy zöldtea, őszibarackkal és napraforgóvirággal. Egy másik favorit a Kis Buddha, amiben mangó, bors, fahéj és szantál fűszerezi a zöldteát.
(Most, azt hiszem, egy életre elkönyveltetek engem tea-sznobnak. Pedig tévedtek - nem CSAK a teában vagyok sznob.)



2, Szereted a sütőtököt?

Hajaj! Cikkekre vágjuk a tököt, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg ki nem folyik belőle a cukros leve, ezt teával és vajas süteménnyel tálaljuk.

3, Ha meghívnának egy Halloween-os buliba, minek öltöznél be?

A filmbeli Carrie-nek. Mivel az elmúlt hónapot egy Carrie-jelmez készítésével töltöttem, már ragaszkodom a karakterhez - de csak nem önteném le a vadiúj bársonyruhámat művérrel! Szóval szereznék valahonnan egy halványrózsaszín dresszt, és azt gányolnám össze.
Másik tipp pedig Wanda Maximoff... tudjátok, a Skarlát Boszorkány! Tudjátok... Magneto kislánya? A Captain America: The Winter Soldier end credit scene-jében? Tudjátok, Quicksilver testvére!
Oké, majd máskor elmagyarázom.

4, Kedvenc dolgod az őszben?

Az iskolakezdés. Az csak az érem egyik oldala, hogy mennyit bántottak az eddigi összes iskolámban, és hogy az egyetem miatt kihullott a hajam nagy része, de emellett mindig ott volt, hogy a hosszú, nyári tombolás után egy kicsit le lehet lassítani, és össze lehet ismerkedni új iskola/csoporttársakkal, vagy végig lehet hallgatni mások nyári kalandozásait. Szeptemberben még úgy érezzük, hogy van értelme tanulni, csak később fásulunk bele. Kicsit olyan érzés a szeptember, mint az optimista, viktoriánus életfelfogás: sejted, hogy hamarosan úgyis minden elbaszódik, de hátha mégsem.
Meg persze az új könyvek és füzetek illata! <3

5, Ilyenkor jobb szereted a meleg színeket használni sminkeléskor?

Amennyiben a fekete meleg színnek számít... bár általában alig sminkelek, vagy egyáltalán semmit.

6, Mivel töltődsz fel ilyenkor?

Hogy egy klasszikust idézzek: "Nem szoktam sokat aludni, mert a koporsómban csak hat órára elég levegő van."
Ja. Évszaktól függetlenül mindig varrással és sörözéssel szoktam "feltöltődni", évszakspecifikusan pedig... nem is tudom, talán a ködfotózás az, amit máskor nem szoktam (mert nincs köd, amit fotózhatok).

7, Kedvenc őszi kiegészítőd?

Sálak és kesztyűk. Ilyenkor még nincs se túl hideg, se túl meleg, pont alkalmas az idő a vékonyabb szaténkesztyűkhöz, vagy a légies, lebegő sálakhoz (kivéve, ha nagyon fúj a szél - volt már, hogy a hosszú, lobogó sálam egyszerűen lerepült a nyakamból).
Egyébiránt ilyenkor a ruháim is jobban érvényesülnek. Nem mondom, hogy tökéletesen viktoriánus ruhákat hordok, de azért előfordul nálam a minimum három réteg alsószoknya, és a kombiné-fűző-zsabós ing kombináció is, amik sokkal kevésbé izzasztóak ősszel.

8, Nagy meleg pulcsi vagy vászonkabát utcára?

Alkalomtól függ, illetve hangulattól. Ha szeretnék nosztalgiázni, vagy SOKKAL fiatalabbnak látszani, mint amennyi vagyok, akkor nagypulcsi. Az oversize darabok optikailag kisebbítenek, és érzésre fiatalítanak, és igen, volt olyan időszakom, amikor MCR-t hallgattam, és csak nagy pulcsiban jártam, meg csőgatyában. És bár ez a korszak a múlt jótékony homályába vész, a ruhák még megmaradtak.
De alapjáraton szövetkabát. Olyannyira szövetkabát, hogy az egyik következő, betervezett projekt egy szövetkabát készítése, műszőrme rátétekkel.
Vagy PVC-kabát. Imádom a PVC-kabátomat <3
Vagy vastag szövetponcho (magyarul PELERIN), az igazán... hangulatos.

9, Kedvenc ősszel induló sorozat?

A The Simpsons 26. évada (ez azért nem meglepő, mert nem nézek más, jelenleg is futó sorozatot).
Főleg azért várom izgatottan, mert vendégszerepelnek majd benne a Futurama karakterei, ami egyébként a kedvenc sorozatom volt Matt Groening-től, amíg a Fox és a Comedy Central le nem vette a műsoráról, mert nem hozott elég pénzt. Mert kevesen nézték. Mert intellektuális, popkulturális műveltségre épülő humora van, amit az idióták széles társadalmi rétege nem képes befogadni. C'est la vie.

10, Sima sál vagy gyűrű/cső sál?

A csősál (egybeírva, köszönöm) olyan, mint a filteres tea vagy a granulátumos kávé. Megteszi, ha nincs kéznél más, de éppen a varázsát veszti el a dolog. Ha sál, akkor lobogjon!

11, Előfordul, hogy ilyenkor még napszemüveget hordasz?

Hát bizony, megesik. Egyrészt, ilyenkor is tud szembántónak szikrázó napsütés lenni, másrészt a kontraszt kedvéért. Hogy milyen hatást vált ki az emberekben egy oda nem illő elem, arról itt írtam már.

12, Mi az a 3 dolog, ami beugrik elsőnek, ha az őszre gondolsz?

  • Ködös, lehullott levelekkel borított temető, mindenhol a bomlás édes szaga terjeng (azt amúgy tudtátok, hogy az az édes illat, amit az őszi levelek árasztanak, valójában a levelek bomlásának a szaga?)
  • Sok-sok alsószoknya, és sok rétegnyi felső, blézerek az ingek fölött, ingek a fűzők fölött...
  • TERMÁLFÜRDŐ!

13, Kedvenc őszi tevékenység?

Régi várakhoz és szellemjárta helyekhez kirándulni. Juteszembe, hamarosan lesznek cikkek budapesti szellemjárta helyekről, és ha minden igaz, Csókakőről is.

14, Kedvenc zene, amit ilyenkor hallgatsz?

Ugyan azt, mint máskor, csak többet.

15, Kedvenc illat ősszel?

Barack és magnólia.

by: A

2 megjegyzés: