2015. szeptember 14., hétfő

Darkling TAG

Annie napi nyolc órát dolgozik, ebből maximum kétszáz percet beszél ügyfelekkel, a többi időt tanulással, olvasással és blogolással tölti. Legyetek vele elnézőek, hogy megint egy ilyen TAG-et hoz, de... unatkozik. Annyira, hogy a "sötét hírek" rovat bevezetésén gondolkozik, pedig utálja a híreket és a határidőket.

1, Mi a kedvenc illatgyertyád?
Inkább füstölős vagyok, abból pedig a szantál a befutó, de egyszer láttam kávés illatgyertyát, ahol a viaszban kávébabok voltak, azt kipróbálnám.

2, Van kedvenc könyved?Nincs, általában azokat imádom, amiket éppen olvasok. De Asimovtól bármi és Kingtől bármi, őket még nem láttam melléfogni.

3, Tea vagy kávé?Kávé.

4, Mi a kedvenc rúzsmárkád és -színed? - Általában nem használok sminket, de amikor nagy ritkán mégis, akkor Labello-ra kenek ecsettel szemhéjpúdert, mert szebb a színe és jobb a fedése, mint a hasonló költségből kihozható rúzsoknak. Két színt használok, feketét (micsoda meglepetés...) és ezüstöt.

5, Mi a kedvenc parfümöd? - Zöldteás parfüm, amit apukámtól kaptam.

6, Bele vagy zúgva valamelyik hírességbe? - Nem... De Adam Ant, Nick Cave, Gerard Way, David J és Michio Kaku azért elég jól néz ki (az utolsó egy elméleti fizikus? O.o ...)

7, Ha nem hordhatnál feketét, mit választanál helyette? - Sötétzöld vagy bordó.

8, Ha megváltoztathatnád a neved egy sztereotipikus goth névre, mi lenne az? - Nem változtatnám meg. A mostani nevem így is istenkirály, gondoljatok bele! A keresztnevem erdélyi eredetű, a vezetéknevem német, magyar fülnek úgy hangzik, mint egy pornós művésznév, a külföldi ügyfelek viszont rendszeresen japánnak hiszik. Amúgy Hollóvarjú Sohamosoly *tiszteletteljes biccentés a The Simpsons-nak*, vagy Any von Schmetterling, mert mégis csak sváb vagyok.

9, Mi a három legtutibb tipped a nyári hőség ellen? - Naptej, napernyő, és könnyű anyagból készült bő ruhák. Kifejezetten szép, amikor egy csőtop fölé egy muszlinból vagy zsorzsettből készült áttetsző poncsót vagy blúzt húzunk (bár nem feltétlenül munka- vagy iskolakompatibilis), illetve necc és csipke minden mennyiségben.

10, Melyik dal az, ami mindig boldoggá tesz (nem kell feltétlenül gothnak lennie)? - Frank Sinatra és Sammy Davis Jr - My shadow and me

11, Űzöl valamilyen művészetet? - Leginkább írok, néha rajzolok. Nemrég belekezdtem egy képregény rajzolásába is, ugye ez az előző kettő kombója, elvileg 12 oldalas lesz, ebből hat már kész. Decemberben pedig beküldöm a már elkészült 140 oldalas regényemet Aranymosásra. Szurkoljatok! (És aki szeretne előolvasni vagy kritikát mondani még a beküldés előtt, ne habozzon írni.)

12, Ha lenne egy bögréd, csak neked szóló felirattal, mi állna rajta? - A mottóm: "Tragédiának nézed? Nézd legott komédiának, s múlattatni fog." Lucifer szavai a Tragédiából, és nagyon igaznak érzem magamra, mert egyrészt megmutatja, hogy minden csak nézőpont függvénye, másrészt mentségként szolgál, ha olyan dolgokon röhögök, amin nem feltétlenül kéne.

13, Mi az első számú nem-goth hobbid? - Szkeptikus humoroldalak böngészése. Kicsit ambvivalens érzés, amikor Facebookon egymás alatt van egy dark kép egy szellemjárta kastélyról, egy cikk arról, hogy a vámpírok milyen populációdinamikai képlet alapján szaporodnak, egy cikk a halálközeli élmények neurológiai vonatkozásáról, és egy screenshot Zebulonné Marika posztjáról, amiben elmeséli, hogy Börcsök Júliusz tévémágus és angyalgyógyító hogyan vette le a szellemet a kisunokája szívcsakrájáról.

14, Ha természetfeletti lény lehetnél, mi lennél? - Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú, mert akkor én lennék az új világvallás istennője.

15, Milyen, horrorfilmekben szereplő szuperképességet szeretnél? - Telekinézis, a 2013-as Carrie-ből. (Máson nem gondolkodtál, unom már a telekinézist...)

16, Magabiztosnak érzed magad, ha más gothokkal vagy dark emberekkel érintkezel? Miért/miért nem? - Többnyire igen, erről írtam is.

17, Mi a fontosabb a kinézetben, a haj vagy a smink? - Nem sminkelek, szóval haj.

18, Mi az, amiből azt kívánod, bárcsak több lenne a szubkultúrában? - Megértés és szövegértés. Senki ne üvöltse le egy babybat haját, ha az Nightwish-t hallgat - de a babybat meg tegye meg, hogy legalább a Wikipédián elolvassa a goth háromsoros meghatározását, rádöbben, hogy a Nightwish szimfonikus metál, és nem állítja, hogy ez a legjobb goth banda a világon. (Ez éppen egy friss tapasztalat.)

19, Megosztanál egy zavarba ejtő történetet, ami a sötétségedhez kapcsolódik? - Az első Országos Gothtalálkozón, amit egy fülledt, július végi napon tartottak, két alsószoknyát, turnűrt, fűzőt és blúzt vettem fel. És hiába vittem napernyőt, és hiába vedlettem át kellemesebb ruhákba délután hat felé, olyan hőgutát kaptam, hogy utána majdnem egy hétig rosszul voltam, hánytam meg ilyenek.

20, Barkácsolsz? - Erről kéne szólnia a blognak.


Írd le pár mondatban a tökéletes esküvőt!

A fehérvári FeZen klubban szeretném tartani, és rock/metál/goth zenekaron túl a Speakers of Zion nevű power reaggie zenekart is meg akarom hívni, mert az ő koncertjükön volt az egyik első randevúnk. A rendes ruhám legyen fekete csipkeberakásos fehér sellőszabású, de a menyecskeruhám fekete-vörös csipkés abroncsos. Legyen sajttorta, sushi és abszint.


Igaz vagy hamis?

Szeretem a romantikus filmeket. - Hamis.
MINDIG lemosom a sminkemet lefekvés előtt. - Hamis, nem sminkelek.
Plüssökkel alszom. - Hamis, de van egy rongybabám.
Nem-fekete pizsamám van. - Igaz, sőt, a zoknim majdnem mindig szivárványszínű.
A mai napig hallgatok olyan fiúbandát, ami évekkel ezelőtt feloszlott. - Igaz, Ilyen a Bauhaus, a Doors, a My Chemical Romance, de még a Hobo Blues Band is fiúkból áll, banda, és négy éve feloszlott. A Queen az egyetlen férfiakból álló formáció, amit hallgatok és nem oszlott fel, a zenekar hivatalos álláspontja szerint az énekes csupán "jelenleg akadályoztatva van a fellépéseket illetően". Azaz halott.
Andrew Eldritch túl van hype-olva. - Igaz. David J alkotta fél kézzel a goth szcénát a mai formájában.
Nem szeretem a vámpírokat. - Hamis, a vámpírokat kedvelem, a vámpírirodalommal van bajom.
Nem szeretem a klubokat. - Hamis. Csak nem sok van.
Goth/dark/alternatív emberke a párom. - Igaz, egy emó. Vagyis Ex-emó. Szerinte legalábbis "ex", szerintem nem feltétlenül :D
Elájulok a vértől. - Hamis, rendszeresen járok vért adni, és csak akkor ájulok e, ha leesik a vérnyomásom.
Előbb ájulok el egy póktól minthogy háziállatként tartsam. - Hamis, nem félek a pókoktól.
Nem szeretem a szellemjárta házakat. - Hamis. Kalandvágyó szkeptikus vagyok, vagyis bár nem hiszek a szellemekben, szeretek olyan helyeken járni, ahol állítólag szellemek élnek, hátha.
Mindig áttúrom a Claire's/H&M/DarkRaven Asylum kiárusítás részlegét. (Az angol kérdéssorban itt Hot Topic szerepel, megpróbáltam valami hasonló kaliberű és megítélésű helyet keresni) - Igaz; nem az számít, honnan szerzed a cuccot, hanem hogy mennyire tudod magadévá tenni. Egy gyönyörű, egyedi, kézzel készített lakkfűző például szörnyen állna rajtam, mert a babaarcomhoz a fétisruha minimum ellentmondásosan mutat, de egy kínais háromszázforintos necckesztyű, bármilyen bóvli és elcsépelt, jól ki tud egészíteni egy tradgoth szerelést. Ugyanígy a H&M-es zenekaros pólókkal sincs semmi baj, hiszen főleg a más feloszlott/elhunyt (aki elhunyt, az is feloszlott egy értelemben, nem?) zenészek merch-eihez csak e-bayen horroráron vagy piacos sufninyomtatott bóvli minőségben lehetett hozzájutni, egy H&M-es Nirvanás póló ellenben viszonylag jó minőségű, és elvileg még jogdíjat is fizetnek utána.
Sosem olvastam a Drakulát. - Igaz. Mea culpa. De régóta be akarom pótolni.
Szerintem a "Bela Lugosi's dead" egy túl hosszú és unalmas dal. - Hamis, bár David J újrafeldolgozása jobb.

Nem felejtettél el valamit?

Ó igen, és TAG-elem... hm, majd Facebookon tagelek akit érek, mindenki más meg érezze magát kihívva.

Khm...

Ja, igen, és It's Black Friday Youtube-csatornájáról csórtam a kihívást, övé az érdem.

2 megjegyzés:

  1. LRE istennő én is akarok lenni! *-* Lehetnek ketten? Létszi! :D Tetszett, szeretek olvasni másokról, mikor kitárulkoznak akkor is. ^^ Én szeretnék beleolvasni a még meg nem jelenő könyvedbe ha nem baj. ^^ És ketten vagyunk, én is szeretek írni ás rajzolni, bár bennem nincs annyi optimizmus mint benned, hogy ki is adassak egy írást. Bár, sajnos még nincs is olyan amit elég jónak mondanék... Na mindegy.
    Megpróbálom teljesíteni a kihívást, köszönöm hogy gondoltál rám, de azt nem köszönöm, hogy nem hagytál nekem egy kihívható félt sem. xD Akiket megjelöltél, azokat ismerem én is, én nincs más internetes blog lelki társ akit kihívhatnék... Kár.
    Na mindegy, azért megpróbálom megfigyelni, hátha van olyan akit mégis kihagytál. :D :P

    VálaszTörlés
  2. Köszi bébi itt is,hogy kihívtál rá. Ki van töltve ,csak ütemezve van,szóval szerdán megjelenik (: Amúgy ezt a Black Friday-t én is szoktam nézni néha,jó gondolat volt lefordítani ezt a tag-et.

    VálaszTörlés