2014. július 29., kedd

30 napos goth kihívás - 28. nap

Day 28 – Do you consider yourself an eldergoth?
28. nap - ...-nak tartod magad?

Mire gondolt a költő?
Mármint mit ért az alatt, hogy "eldergoth"?

Mert ha az igazi régi nyolcvanasévek-beli gruftikat, akkor nem. Tisztelem őket, mint a stílus megalapítóit, ennek az egésznek az úttörőit (persze, ha nem gondolunk bele, hogy például Ady száz évvel ezelőtt úgy öltözködött és olyan verseket írt, hogy ma akármelyik gothtalálkozón simán elvegyülne), de a tiszteletem csak távoli. Nem értek egyet az életfelfogásukkal, legalábbis az alapján, amit a velük készült interjúkból olvastam - ugyanis a valóságban még nem találkoztam gruftival.

Ha "eldergoth" alatt a tradicionálisabban, tehát mondjuk nem lolisan vagy cyberesen, hanem fekete csipkébe és/vagy bőrbe öltözködő gothokat érti, akkor ya woll, az volnék.

Ha olyan gothra akar utalni, aki úgymond "nagy öreg", akkor ha-ha-ha, huszonegynehány évesen? Persze, tizennégy évesen azt hittem, hogy majd húsz évesen okos leszek, most azt remélem, hogy negyvenre benő a fejem lágya. Negyven évesen pedig majd ámulva lesem a nyolcvanasokat, úgy gondolván, hogy ők bölcsek - pedig csak azért mosolyognak, mert ők sem tudnak semmit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése