2014. szeptember 15., hétfő

Aszkot nyakkendő nyakmelegítővel

Viktória királyságában is egyre hidegebb van, lassan az északi istenek is előveszik a wargbőr kabátjukat, és mivel a vérszívás nem túl kellemes fájó torokkal, gondoltam, a Vörös ruhás projektből maradt anyagból csinálok valamit ezen a borongós hétfő estén.

Régóta szerettem volna olyan igazi, régies, nemesi nyakkendőt, amiről csak két dolog juthat a szembejövő eszébe: vagy időutazó vagyok,vagy vámpír. Mindkettő szimpatikus vélemény.


Először is, az anyagok. Kell egy hosszú csík a plüssanyagból, akkora, hogy kétszer körbeérje a nyakat, szélességre pedig akkora legyen, hogy kényelmesen takarja. Ezen kívül két téglalap kell, kétszer akkorák, mint amekkorára a végeredményt akarjuk. Ez függ attól, mi alá vesszük a kendőt, mekkora a mellmélységünk, stb.


A két téglalapot kifordítva összevarrjuk, aztán visszafordítjuk. Így, színével kifelé összeráncoljuk, egymásra helyezzük. A hosszú csíkot színével befelé félbehajtjuk, és a már színével kifelé álló, összeráncolt téglalapokat beletűzzük, hogy a tetejük a szalag felső széléhez érjen, és így összetűzzük. Mindenképpen össze kell tűzni összevarrás előtt, mert nagyon vastag lesz, és nehezen viszi majd a gép.


A félbehajtott szalag széleit összevarrjuk, egyik oldalán köztük a téglalapokkal, vigyázva, hogy a másik oldalon viszont ne varrjuk oda a téglalapokat - és természetesen hagyjunk szabadon akkora részt, hogy ki tudjuk majd fordítani.


Ha sikerült, úgy kell kinéznie, mint egy kitömött zokni. Ezt kell kifordítanunk.


Most egy nyakat éppen körbeérő szalagot kapunk, aminek a közepéről két rétegnyi rakott plüss lóg. A szalag két végére varrunk valami kapcsot, amivel rögzíteni lehet majd - én egy kiszuperált melltartó kapcsát használtam.


Körülbelül a nyakrész közepére varrtam egy medált, hogy kicsit izgalmasabb legyen.


Így néz ki a viktoriánus ingemmel:



Szerinted tényleg van olyan, hogy fázós vámpír?

(Az, hogy ez a sokfajta nyakkendő közül éppen egy aszkot, innen vettem, de lehet, hogy tévedek. Ha te történetesen értesz a divattörténethez, akkor erősíts vagy cáfolj meg, kérlek.)

by: A


7 megjegyzés:

  1. Hát ez hatalmas :o Azt hittem a cím alapján, hogy csak egy sima sál lesz belőle, de ez elképesztő!
    A fotók tök jók lettek :D :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :D Pedig telós kép mind, a nagygépem gyengélkedik :/

      Törlés
  2. nagyon tetszik! ügyes vagy! :)

    VálaszTörlés
  3. Ez gyönyörű *.* Nagyon ügyes vagy! :D
    Lehet majd én is kipróbálom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tedd majd fel, hogy hogy sikerült! És ha valahol nem fogalmaztam elég érthetően, kérdezz bátran! :D

      Törlés
    2. Megcsináltam, de el is bénáztam :/ Inkább nem mutatok képet :)) Azt hiszem maradok inkább a felsőknél és az egyszerű nyakékeknél.

      Törlés