2014. december 13., szombat

Színátmenetes körmök

Ma kipróbáltam egy olyan körömfestési technikát, amit azelőtt még soha sehol senkin nem láttam, pedig állítólag most nagy divat. Nos, nem tudom, mi a divat, de ez jó és szép módszer.

Az előnye az, hogy maga a festés két perc alatt megvan.
A hátránya, hogy előtte le kell alapozni a körmöt, és utána legalább fél óra, mire levakarod a maradék festéket.
De megéri.


Kell hozzá kézkrém, körömlakklemosó, egy alapozó körömlakk (nekem testszínű, de lehet kb. bármi), két lakk, ami majd átmenetet alkot, egy színtelen fedőlakk, egy mosogatószivacs és egy olló.
  • Először is be kell kenni krémmel a kezünket, különös tekintettel az ujjakra, mert így könnyebben lejön majd a félrement festék (és lesz félrement festék, bármilyen ügyes légy is).
  • Át kell törölgetni a körmöket lemosóval vagy valamilyen alkoholos dologgal, mert bár a bőrnek zsírosnak kell lennie, a körmökre így nem tapadna megfelelően a festék.
  • Fessük be a körmöket az alapozószínnel.
  • Ha megszáradt, fogjuk a mosogatószivacsot, és vágjunk ki belőle egy kis kockát. A kocka egyik felét, ahogy az ábrán látható, kicsit kerekítsük le.
  • És itt jön a módszer lényege: nem közvetlenül a körmünkre festjük a színeket, hanem a szivacsra! Láthatjátok a képen is, hogy alulra egy csíkban feketét festettem, fölé pedig zöldet, de ez bármilyen és bármennyi színnel dolgozhatunk.
  • A szivacskockát oldalirányban megnyomkodjuk, hogy a csíkok találkozásánál elkeveredjen a festék, aztán finoman "rápacsmagoljuk" a körömre. Ilyenkor egy kevés festék óhatatlanul a bőrre kerül. Egy ilyen megfestés négy-öt körömre elég, tehát jóval kevesebb festéket használunk el, mint a hagyományos festéssel.
  • Ezután jön rá a színtelen fedőlakk.
  • Végül valahogy le kell szedni a bőrre került festéket. Ha szépen bekentük a kezünket, ez annyira nem lesz nehéz, akár meleg szappanos vízzel is sikerülhet, persze nem árt, ha a körömlakklemosóval és pár fülpiszkálóval rásegítünk.


Az eredmény


Az eredmény közelről:

A vágást egy ékszer készítése közben szereztem, hamarosan arról is írok :D

by: A

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése