2015. október 13., kedd

Egyszerű nyakláncok gyöngyből

Arachnofóbia

Ez egy viszonylag egyszerű medál, de a végeredmény olyan élethű, hogy sikerült a frászt hoznom az arachnofóbiás páromra.

Szükség lesz egy nagyobb és egy kisebb gyöngyre, egy 5 cm hosszú szerelékpálcára, két foglalatra, 24 db kásagyöngyre, 16 db szalmagyöngyre (bár ez utóbbi kettőt úgyis többszáz darabos csomagokban árulják), és pár méter gyöngyfűződrótra.



Valami ilyesmi lesz a végeredmény, mint itt lent. A nagyobb gyöngyöt a foglalatok között felfűzzük a szerelékpálcára, a kisebb gyöngyöt ennek a tetejére, elég helyet hagyva a két gyöngy között, hogy kb 16-szor feltekerhessük oda a drótot. Ezután zárjuk le a pálca másik végét úgy, hogy hurokba tekerjük azt.



Ezután fogjuk a drótot, és az egyik végét rögzítjük a tor és a potroh között. A drótra felfűzünk egy kása-, egy szalma-, egy kása-, egy szalma-, és egy kásagyöngyöt, ilyen sorrendben, az utolsó kásagyönggyel megfordulunk, és visszafelé kihagyjuk a középső kásagyöngyöt (így, mint itt lent a képen). Így visszajutunk a szerelékpálcához, amin egyszer körbetekerjük a drótot.
A többi hét lábat ugyanígy csináljuk, a végén annyiszor tekerjük fel a drótot a tor és a potroh közé, amíg még van ott hely.


Az akasztót a csáprágók helyére rögzíthetjük.
A végeredmény valahogy így néz ki.



Vámpír minimál

Ez talán a legegyszerűbb és legszolidabb ékszer, amit valaha készítettem, de talán az egyik kedvencem. (Megvan már egy ideje, és fogalmam sincs, miért nem töltöttem még föl.)

Kell hozzá kétszerannyi vékony lánc, mint a nyakad kerülete, egy delfinkapocs, egy záróelem, egy vagy több, viszonylag nehéz gyöngy, és két darab vörös csiszolt gyöngy díszítésnek. A delfinkapocs a lánc végére megy, de a záróelemet úgy kell elhelyezni a láncon, hogy éppen körbeérje a nyakadat (azért ne legyen túl szoros, de a lehető legkevésbé lógjon), a másik végére pedig rögzítsd a gyöngyöket.


Azért kell a lánc végére a nehezék, hogy ne hagyja majd elforogni a láncot. A díszítés ugyanis nem középre kerül, hanem a nyak oldalára, és nem is akarjuk, hogy elmozduljon onnan.
A két csiszolt gyöngyöt egy-egy apró szerelékpálcával rögzítettem a lánc szemeihez.
A végeredmény így néz ki rajtam:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése