2014. szeptember 18., csütörtök

Reggeli vásárlás

Sok helyen van gyöngyös- és kreatív bolt, általában meglepően hasonló kínálattal, de ilyen kicsi, érdekes formájú medálokat és különleges szerelékeket általában nem árulnak, vagy ha igen, akkor nagyon drágán. Ezért most elárulom, hol lehet ilyen szépségeket szerezni minimális költségen. Az egész csomag, amit a képen láttok, 750 Ft-ba fájt.
Budapesten, az Üllői úti gyöngyösboltban vettem a képen látható dolgokat (egyébként sok egyéb mellett rengeteg koponyás, denevéres és keresztes függő, órás, fogaskerekes, antikolt megál, és számtalan féle kristály található ott). Ez rögtön A Nagy Kreatív bolt mellett található, ahol MINDEN van (kivéve az, ami nekem általában kell), szóval nem árt ismerni a helyet, jól jöhet.
Persze a legfontosabb a saját lakókörnyezetedben feltérképezni, hogy honnan szerezhetőek be a dolgok, de az ember ugye néhanapján eljut a fővárosba is... Tulajdonképpen félig egy Fejér megyei faluban élek, félig pedig Pesten, az iskola miatt (ezt ne áruljátok el a Vidéki Gothos Facebook-csoport adminjainak XD). Ez azt jelenti, hogy hetente két napot töltök itt, ami két dolgot jelent (kratívkodás szempontjából legalábbis): kevesebbet fogok varrni, a varrógépem ugyanis, bármilyen kicsi, nem az a szállítható kategória; amit készítek, az kidolgozottabb, igényesebb, díszesebb lesz, ugyanis Pesten nagyon sok minden olcsóbb, például a gyöngyök, szalagok és csipkék, valamint a kelmék nagy része nem haladja meg az 500 ft-ot méterenként.

Amúgy, ki ire tippel, mi lesz ebből?

2 megjegyzés:

  1. Az a vidéki gothos csoport egy nagy marhaság és szerintem lealacsonyító. Nem véletlenül léptem ki belőle. Elvileg azért is indult mert hogy a pestiek lenéznek mindenkit. Na és akkor?
    Egy: ez nem mondható el mindenkiről ; Kettő: nem hinném ,hogy nekünk ugyanígy kéne akkor viselkednünk. Szóval én anno megmondtam az adminoknak is (akik történetesen ismerőseim: az egyik az exem,a másik meg a kedves ex barátném a,kiről meséltem is Neked) ,hogy marhaság.
    S szerencsére több ismerősöm észhez kapott és ki is lépett a csoportból. (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha az átlag pestiek többsége esetleg le is nézi a vidékieket, a mi köreink elvileg akkor is felvilágosultabban viselkednek, és nem tesznek ilyet :D Legalábbis remélem.
      A csoport egészét viszont nem tartom rossz dolognak, az, hogy a tagokat felteszik egy térképre, hatalmas ötlet, mert így a nevek és az arcok nem csak lógnak a levegőben, hanem láthatom is, hogy vannak-e a közelemben :) (és van felület, ahol megoszthatom a blogot :P)
      ... bár most, hogy belegondolok, simán elférne azon a térképen Pest is, nem? :/

      Törlés