2016. március 9., szerda

A goth ezer arca - † Nu goth †




A goth ezer arca kihívás lényege, hogy egy-egy napot töltsünk egy adott goth irányzat ruháiban. Az első nap témája a nu goth.

Ha ma csak egy listát olvasol el a nu goth-ról, ez legyen az:
  • zeneileg megtalálható benne a '80-as évek goth-ja (The Cure, Bauhaus, Christian Death) és az ezekből merítő zenei irányzatok (witch house, dark ambient, shoegaze, dreampop)
  • a nu goth alkotók nevükben és a dalok címében is előszeretettel használnak Unicode jeleket, mint háromszögeket, kereszteket, és mindenféle különös írásjelet. Egyik kedvenc dalomat ebből az irányzatból például "†††" készítette, a címe pedig "†hholyghs†"
  • öltözködésben keveredik a tradicionálisabb goth kinézet (bőr, fishnet, csipke, harisnyatartó, bondage, testhámok, szegecsek) az úgynevezett hipszter stílus elemeivel (Lennon-szemüveg, virágkorona, tüdőgatya/szoknya, leggings), ami viszont a hatvanas évekből ered
  • mind a zenében, mind az öltözködésben, mind a klipekben és fotókon megjelennek okkult jelképek (zodiákus, pentagram, keresztek), pszichológiai utalások (eneagramm, Rorsach-teszt) és posztmodern filozófiai gondolatok (Nietzshe, Sartre, Kant arcképe, Schrödinger macskája)
  • visszatérő motívumok még a világűr, macskák, mémek és egyéb internetes folklór, elfolyó betűk és a "creepy cute"
  • a világnézeti részére főleg az elidegenedés, a magány, a kilátástalanság, a felnőni nem akarás, és hasonló first world problemek jellemzőek
  • természetes élőhelyük a tumblr, az Instagram és a Pinterest
Nem is rossz ahhoz képest, hogy először mindenki csak egy múló divathóbortnak gondolta, nem?

Mr. Spock, a macskamotívum


A szőke paróka nem volt rajtam nap közben, és a hidegre való tekintettel a harisnya is kicsit többet takart és kicsit vastagabb volt. A virágkoronát megbámulták páran, de mindösszesen egyetlen negatív megjegyzést kaptam, egy csoporttársamtól, aki szerint ez a kinézet már kiment a divatból...
Mindenesetre mind a ruhadarabokra, mint a zenére, mondhatni, rákaptam. Finom, friss, creepy cute, és kellően lehangoló ahhoz, hogy tökéletesen passzoljon egy nagyvárosban élő, de a nagyvárostól irtózó, felnőni nem akaró nagylány lelkivilágához.

☥  ☦ ☯  ✞ ☧ ▶ ● △  †Végül pedig zene† ▼ △ ● ▶ ☧ ✞ ✡ ☯ ☦ ☠ ☥ :

oOoOO - Cold


Lacuna Coil - Enjoy the silence


Pop.1280 - Pyramids on Mars

1 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz bejegyzés lett, remekül összefoglaltad és pontba szedted a stílus jellemzőit.
    Neked meg nagyon jól áll ez az outfit, többször is lehetnél így! ;)

    VálaszTörlés