2014. november 9., vasárnap

Bőrvilágosító Krém házilag

Régóta nézegettem a bőrfehérítő készítményeket és praktikákat, és igazság szerint egyik bolti krém sem győzött meg annyira, hogy megvegyem őket.
Az otthon készültekkel viszont úgy voltam, hogy sokat nem veszíthetek, maximum egy decivel kevesebb citromlevünk lesz, úgyhogy elkezdtem recepteket keresni. Voltak jó tippek itt, meg itt, de végül úgy döntöttem, hogy az összes ötletet összeollózva kutyulok valami hatásos cuccot.

Ez történt augusztusban. Azóta azért nem írtam a dologról, mert biztos akartam lenni benne, hogy működik.
De még hogy működik!

Íme a recept:
  • két teáskanál szódabikarbóna
  • két teáskanál citromlé (jobb, ha citromból van, de ezzel is működik)
  • két teáskanál olívaolaj
  • testápoló/babakrém/vazelin tetszés szerinti mennyiségben
A szódabikarbóna és a citromlé hivatott a bőr világosítására, az olívaolaj pedig a szárazságot ellensúlyozná, amit a citrom okoz. A testápoló inkább csak vivőanyag, hogy könnyebben felszívódjon a cucc, és kicsit sűrűbbé is teszi, mert a keverék magában híg palacsintatészta-szerű, amit nehéz kenni.




A krémet arcra és a többi bőrfelületre is lehet alkalmazni pakolásként, akár zuhanyzás közben, a szódabikarbóna ugyanis nem oldódik fel, hanem homokszerűen a bőrön marad, így ezt mindenképpen le kell mosni. Erre sima víz is jó, de az arcomat tonikkal is átmosom használat után.

Fontos megjegyezni, hogy ez a krém nem csinál alabástromfehér bőrt, ha alapból nem adatott meg neked, hogy olyan legyen a bőröd. Ez a krém inkább arra való, hogy a napbarnítottságot tüntesse el, mintha "alaphelyzetbe" állítaná a bőrszínedet, mintha az elmúlt tíz évben nem mentél volna napra. 

Augusztus végén kezdtem el használni, szeptember végére már eltüntette a bikinim nyomait, október végén pedig több rokonom, akik nyáron láttak utoljára, azt hitték, hogy beteg vagyok, mert sápadtnak láttak - szóval tapasztalatom szerint a kutyulék tökéletesen működik.

Mondani könnyű, de az interneten vagyunk, úgyhogy képet, vagy nem történt meg!

Előtte:
Országos Gothtalálkozó, július
Kellemes délutáni napfényben, vaku nélkül.

Utána:
Itthon, ma (nov. 9.)
Poénból kipróbáltam ezt a Kis Hableányos frizurát, meg feltettem egy kis szemceruzát meg kék rúzst, mert ha már punk Disney hercegnők vannak, miért ne lehetnének gothok is, és ledöbbentem a bőrszínemen. Mint mondtam, itt csak szemceruza és rúzs van rajtam, alapozó vagy púder nincs, a kép pedig kellemes, délutáni napfényben készült, vaku nélkül (buta telefonom nem is tud olyat XD)
(Meg ezzel a fejformával inkább hasonlítok Ursulára, mint Arielre, de ez részletkérdés.)


A rockabilly frizura apropóján:

Kicsit talán már túl sápadt lettem, nem?

by:A

u.i.: Eltűntem egy hétre, mert Rómában voltam. Igen, akkor, amikor olyan ítéletidő volt, hogy szükségállapotot hirdettek a városban, és bezárták a múzeumokat is. Fekete macska vagyok, aki átment önmaga előtt...

2 megjegyzés:

  1. De jó, ezt mindenképp kipróbálom :D

    VálaszTörlés
  2. Eredmény milyen lett ? És ha fel viszed a bőrre mennyi ideig hagyod rajta ?

    VálaszTörlés